De Windes

Scheveningen

Gelegen tussen het Westbroekpark en de Nieuwe Scheveningse Bosjes biedt het perceel van de Windes een prachtige omgeving voor zorg- en luxueus wonen in de badplaats Scheveningen.

 

In het complex de Windes worden riante koopappartementen en zorgwoningen in twee woongebouwen, verbonden door een plintvolume waarin verschillende voorzieningen zijn opgenomen.

ruimtelijke organisatie

De koopwoningen bevinden zich in de Haagwinde, en hebben hun hoofdentree aan de Badhuisweg. De zorgwoningen bevinden zich in de Zeewinde en zijn ontsloten via de plint die zich richt op de Nieuwe Parklaan. In deze plint bevinden zich naast de entree van de zorgwoningen, een restaurant, een dagopvang, een ruimte voor fysiotherapie en overige voorzieningen. Onder het gehele complex is een volledig verdiepte parkeergarage gesitueerd.

 

landschappelijk

Tussen de Badhuisweg en de Nieuwe Parklaan bestaat een hoogteverschil van circa drie meter. Dit zorgt ervoor dat de plint die aan de Nieuwe Parklaan zichtbaar is, aan de Badhuisweg verdwijnt in het landschap. Zo wordt, over het dak van de voorzieningen, een visuele groene verbinding gemaakt tussen de Nieuwe Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark.

 

 

Architectuur

De architectuur van dit project is een moderne interpretatie van de Haagse School. De ronde hoeken van de gebouwen verruimen de zichtlijnen langs de gebouwen. De grote raampartijen zorgen voor een royale beleving van de omgeving en laten veel daglicht binnen. De twee volumes worden beëindigd door een dubbele ‘set-back’.